ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ


 Όπως μπορείτε να δείτε, αυτοί είναι δύο διαφορετικοί τύποι σκαφών για 2 διαφορετικούς σκοπούς. Σίγουρα δεν πρόκειται να προσπαθήσω να κάνω αγώνα με ένα καΐκι, ή να πάρω το ταχύπλοο για μια χαλαρή κρουαζιέρα. Να θυμάστε όμως, αυτά είναι οι δύο άκρες του φάσματος. Έτσι, σίγουρα, θα μπορέσετε να βρείτε ένα όμορφο πλοίο το οποίο είναι μεταξύ αυτών των δύο. Οι φανατικοί μοντελιστές σκαφών μπορεί να έχουν ισχυρά επιχειρήματα...
για το ένα ή το άλλο, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό σκάφος για τον σκοπό που το θέλετε εσείς. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν ένα γρήγορο σκάφος RC, αν και εσείς θέλετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι το σκάφος σας είναι φτιαγμένο από υλικά υψηλής ποιότητας αλλιώς τα κύματα θα το κάνουν να μοιάζει με τον Τιτανικό. Λάβετε υπόψη σας ότι έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται για την ταχύτητα, το μέγεθος, το χρώμα και τον έλεγχο. Αν πάρετε ένα σκάφος που δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας, θα μπορούσε να καταστρέψει την αγάπη σας για τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη για πάντα. Για εσάς που θέλετε εξειδικευμένα μοντέλα, ίσως να θέλετε να εξετάσει κάτι σαν το παρακάτω:

υτό το μίνι RC πλοίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνθήκες τύπου βάλτος.Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του επιτρέπει να ταξιδέψει σε υψηλές ταχύτητες, διατηρώντας παράλληλα σταθερό έλεγχο. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο σκάφος για να περάσει εύκολα ανώμαλες συνθήκες νερού. Οι διπλοί έλικες που βρίσκεται πάνω από το νερό επιτρέπουν αυτό το σκάφος για να περιηγηθεί σε εξαιρετικά ρηχά νερά, γεγονός που καθιστά ιδανικό για να πάει μακριά από ανταγωνιστικά σκάφη ή μεγάλα ψάρια. Θα το σύστηνα ιδιαίτερα, αυτό ή ένα παρόμοιο σκάφος, αν ψάχνετε για ένα σκάφος εξειδικευμένο. Όταν πια σιγουρευτείτε ότι αυτό είναι το σκάφος για εσάς, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει και όλα τα αξεσουάρ που του ταιριάζουν για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.



Αν θέλετε να αποφύγετε να μοιάσει το σκάφος σας όπως το παραπάνω, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε μερικά αξεσουάρ για αυτό. Ένα καλό καθαριστικό θα κρατήσει ένα θερμικό σκάφος σκάφος σε άριστη κατάσταση για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε όλα είδη υδρόβιων φυτών από το σκάφος σας μετά τη χρήση και βεβαιωθείτε ότι το σκάφος δεν έχει νερά και δεν έχει κάποιο σπάσιμο. Όπως κάθε επένδυση, ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος είναι κάτι που θα πρέπει να μείνει μαζί μας για αρκετά χρόνια, γι” αυτό να το κρατάτε σε άριστη κατάσταση. Ένα ταχύπλοο RC μπορεί γρήγορα να γίνει ένα ξύλο στη θάλασσα εάν δεν συντηρείται σωστά. Έτσι θα πρέπει να μελετήσετε το σκάφος σας, και να βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να το συντηρείτε. Παρακάτω βλέπετε άλλο ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος.


Φτιαγμένο βάσει ενός πραγματικού αεροπλανοφόρου, με  το συγκεκριμένο σκάφος μπορεί να περάσετε πολύ ωραία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλα κύματα (για το μέγεθος του) αλλά και το ότι μπορεί να κινηθεί γρήγορα και ομαλά οπουδήποτε κι αν θελήσετε να πάτε. Άλλο ένα καλό είναι ότι στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα (οχι τηλεκατευθυνόμενα, φυσικά!!). Ωστόσο, αν η στρατιωτική εμφάνιση δεν είναι για σας, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να διαλέξετε. Τα θερμικά σκάφη έχουν αποδειχθεί ότι γοητεύουν τους οπαδούς όλων των ηλικιών.

Το ταχύπλοο που βλέπετε παραπάνω είναι ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο στους λάτρεις των σκαφών. Δεδομένου ότι έχει κορυφαία ταχύτητα στην κατηγορία του και εκπληκτικό έλεγχο, το καθιστά ιδανικό σκάφος για αγώνες. Με μια μηχανή με ιπποδύναμη 3 ½ ίππους, αυτό το σκάφος πάει με τα χίλια. Με κορυφαίες ταχύτητες 1 ¼ μίλια ανά ώρα, είστε βέβαιοι ότι οποιοδήποτε ανταγωνιστής θα φάει σκόνη. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι τα τηλεκατευθυνόμενα σκάφη προορίζεται για διασκέδαση. Εάν το πάρετε πολύ στα σοβαρά, δεν θα περάσετε καλά. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι το σκάφος που θα πάρετε είναι το σωστό για εσάς και κρατήστε το καθαρό και ασφαλές. Τα θερμικά σκάφη μπορεί να  γίνει ένα πολύ  ακατάστατο χόμπι, εάν δεν είστε προσεκτικοί και οργανωμένοι. 
Τα θερμικά σκάφη είναι μάλλον η πιο δημοφιλής κατηγορία του χόμπι, αλλά οι κατηγορίες αυξάνονται. Αν θέλετε κάτι πιο απλό και πιο εύκολο να συντηρηθεί, ίσως ένα ηλεκτρικό ή ιστιοφόρο να είναι εντάξει, αλλά αν θέλετε δράση και ταχύτητα, τότε τα θερμικά είναι η μόνη σας επιλογή (αν και η τεχνολογία στα ηλεκτρικά έχει προχωρήσει πολύ και μπορείτε να βρείτε μερικά πολύ γρήγορα ηλεκτρικά σκάφη πια).

Πηγή υλικού :  rchellas.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...