ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Πηγαίνοντας να αγοράσουμε ένα ελικόπτερο πρέπει να έχουμε υπ' όψη τα εξής: Εάν το ελικόπτερο προορίζεται για (αρχική) εκπαίδευση, να περιλαμβάνει στον στάνταρτ εξοπλισμό του: στροφείο με συλλογικό βήμα (collective pitch) και σύστημα ελεύθερης περιστροφής (autorotation). Επίσης πρέπει να έχει κατανοητό τρόπο συναρμολόγησης, εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του μοντέλου, προσιτή τιμή και
επάρκεια ανταλλακτικών. Υπάρχουν μοντέλα με πλαστικά μέρη και μοντέλα εξ' ολοκλήρου μεταλλικά. Η ποιότητα των μοντέλων με πλαστικά μέρη είναι αρκετά υψηλή σήμερα, με μεγάλη αντοχή και πιστότητα. Κάτι που συνιστάται για αρχική εκπαίδευση. Διότι το πλαστικό μέρος του ελικοπτέρου αν κτυπηθεί μας δείχνει αμέσως αν έχει καταστραφεί ή όχι, σε αντίθεση με τα μεταλλικά που παραμορφώνονται και μας δυσκολεύουν να βρούμε το πρόβλημα. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετά μοντέλα (μικρά και μεγάλα) που ανταποκρίνονται σ' αυτές τις προδιαγραφές.



Οι κατηγορίες μοντέλων ελικοπτέρων που υπάρχουν παίρνουν το όνομά τους από το μέγεθος του κινητήρα που φέρουν. Τα μεγέθη των κινητήρων είναι: 10, 20, 30, 40, 50, 60 που αντιστοιχούν στο ανάλογο μέγεθος, όγκο και βάρος του ελικοπτέρου. Μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε, έχοντας πάντα υπ' όψη μας τον λόγο της επιλογής του.


Αλλά αγοράζοντας ένα κιτ ελικοπτέρου δεν τελειώσαμε. Πρέπει τώρα να επιλέξουμε τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά
 Τα διάφορα μέρη του ελικοπτέρου (κάνε κλίκ για μεγέθυνση)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...