Τι είναι η Τεχνολογία της Τηλεμετρίας, FPV. Κάποιοι όροι που πολλή, κυρίως αρχάριοι μοντελιστές δεν γνωρίζουν.(VIDEO)

Οι σύγχρονη αυτή επιστήμη της Τηλεμετρίας έχει εισχωρήσει και στον Μοντελισμό.
Θα κάνουμε μια γενική περιγραφή χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, και αυτό
για να μην γίνω κουραστικός. Σκοπός είναι μια περιληπτική εικόνα της χρησιμότητας
στο χόμπι μας το μοντελισμό.
 Τι είναι Τηλεμετρία

Η Τηλεμετρία είναι η μέθοδος, η Τεχνολογία δηλαδή που επιτρέπει την συλλογή δεδομένων εξ αποστάσεως.
Με τον όρο Τηλεμετρία εννοείται η...
ασύρματη μετάδοση δεδομένων με χρήση ενός πομποδέκτη δηλαδή την ασύρματη μετάδοση δεδομένων.
Πετώντας Ένα τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο προφανώς θα  υπάρχει πάντα το ερώτημα, πόσο ψηλά πήγε, με τι ταχύτητα τρέχει, πόσο ρεύμα έχει μείνει στη μπαταρία κ.τ.λ. . Χρησιμοποιώντας ένα προγραμματιζόμενο μικροελεγκτή και κάποιες αισθητήρες , μπορείτε να παρακολουθείτε όλη την φάση της πτήσης και το μέτρο της επιτάχυνσης  καθώς και το υψόμετρο του σκάφους  μας..
Σήμερα  η Τεχνολογία της Τηλεμετρίας, έχει ενσωματωθεί, σε κάθε σύγχρονη Τηλεκατευθυνση που πωλείται στα καταστήματα μοντελισμού.
Πρέπει να ανφέρω επίσης ότι η Τεχνολογία  της Τηλεμετρίας γενικά, λαμβάνει χώρα σε πολλές Επιστήμες, όπως η Ιατρική κ.α.
Τι είναι το FPV 

Το FPV (First Person View - Εικόνα σε Πρώτο Πρόσωπο). Με τη βοήθεια ενός ασύρματου πομπού και του δέκτη βίντεο ο χρήστης θα δει αυτό που βλέπει το τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο / αεροπλάνο / αυτοκίνητο. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν FPV πλοήγηση, είναι συνήθως άτομα που τους αρέσουν τα παιχνίδια προσομοίωσης βίντεο, όπως εξομοιωτές πτήσης, αγωνιστικά αυτοκινήτων, κλπ. ... Ένας λόγος είναι ότι με τον όρο FPV υπάρχει μια γενική αντίληψη με το μοντέλου RC, δηλαδή όταν κουνάει κάποιος το κεφάλη  αριστερά - δεξιά ελέγχει τις κινήσεις των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο ή κοιτάζοντας μέσα απο τα ειδικά γυαλιά, το κατευθύνει χωρίς να κοιτάει το αερομοντέλο που πετάει.
Σας παραθέτω ένα video για να δείτε πως λειτουργεί το FPV.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...