Το SK GPS είναι ένα εξελιγμένο σύστημα GPS για ασφαλείς πτήσεις κυρίως για ελικόπτερα (VIDEO-FOTO)

Το GPS έχει μπεί για τα καλά στο χώρο του Μοντελισμού RC. Εδώ θα παρουσιάσω ένα αξιόπιστο σύστημα για ασφαλείς και διασκεδαστικές πτήσεις.
Μια από τις τελευταίες βελτιώσεις ελέγχου πτήσης με το χόμπι μας είναι η ενσωμάτωση των δεδομένων εντοπισμού θέσης GPS σε Flybarless λογισμικό του συστήματος ελέγχου πτήσης. Όπως όλοι γνωρίζουμε από τη χρήση GPS στα αυτοκίνητά μας, μπορεί να εντοπίσει τη θέση μας με μεγάλη ακρίβεια και να μας δώσει κατευθύνσεις σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό GPS που δεν έχουν...
χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητά μας είναι η οθόνη και η ενσωμάτωση της ύψος μας (όχι από τη θάλασσα). Η πληροφορία αυτή δεν ήταν σημαντική κατά την οδήγηση από το ένα σημείο στο άλλο, αλλά γίνεται ζωτικής σημασίας όταν χρησιμοποιείτε το GPS για την ενίσχυση του ελέγχου των ελικοπτέρων μας.
 
Η εταιρεία Skookum Robotics έχει κυκλοφορήσει το σύστημα SK GPS (τοποθέτηση μονάδας) , το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί με το σύστημα SK 720 ελέγχου πτήσης Flybarless τους για μονοκινητήρια ελικόπτερα με ρότορα και τη λειτουργία multi-ρότορα.
 
Η SK-GPS έχει έξι λειτουργίες πτήσης, από τις οποίες κάθε μια μπορεί να ρυθμιστεί από ένα διακόπτη τριών θέσεων στον πομπό. Αυτές οι λειτουργίες πτήσης περιλαμβάνουν:
Θέση Hold
Αυτό θα σταματήσει και θα κρατήσει  ακινητοποιημένο το ελικόπτερο τόσο σε κάποιο υψόμετρο όσο και τη θέση του. Εξακολουθείτε όμως να έχετε τον κανονικό έλεγχο από τα χειριστήρια του πομπού (πηδάλια), και η θέση του ελικοπτέρου μπορεί να αλλάξει με περιστροφή προς κάθε κατεύθυνση στο ελικόπτερο χρησιμοποιώντας τα πηδάλια του ελικοπτέρου συλογικά.
Altitude Hold
Αυτό λειτουργεί σαν θέση συγκράτησης στο ίδιο ύψος, αλλά μόνο στο συγκεκριμένο ύψος (όχι θέση). Αυτό μπορεί να αλλάξει από τα χειριστήρια του πομπού.
Τρόποι Διάσωσης
Η SK-GPS έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους διάσωσης. Παράδειγμα κάποια λειτουργία είναι, όταν θα χάσει το σήμα του πομπού, όλες οι λειτουργίες θα σταματήσουν κάθε κίνηση του ελικοπτέρου, όπου και να βρίσκετε και θα προσανατολιστεί για την επιστροφή του προς τη θέση του χειριστή.
Διάσωση Τώρα
Εδώ μπορείτε να πετάξετε κανονικά μέχρι να αναστρέψετε το διακόπτη για να προκαλέσει τη λειτουργία διάσωσης.
Διάσωση λόγω χαμηλού ύψους
Εδώ μπορείτε να πετάξετε κανονικά μέχρι να πάει κάτω από το ελάχιστο υψόμετρο, τότε η SK-GPS θα σταματήσει την κάθοδο του ελικοπτέρου και θα μπει  σε κατάσταση διάσωσης.
Διάσωση Soft
Διάσωσης της «soft» .Εδώ το ελικόπτερο σας, από πριν ή κατά την άφιξή του στο  ελάχιστο υψόμετρο, το SK-GPS θα υπολογίσει πόσο είναι η απόσταση που απαιτείται για να σταματήσει στον υπολογιζόμενο χρόνο, αν δεν επαρκεί ο χρόνος, θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία διάσωσης, αν νομίζει ότι τρέχει έξω από τον καθορισμένο χρόνο.
Και ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι και το καλύτερο είναι το Go Home
Όταν ενεργοποιηθεί, η θα καταλάβει ότι όλα τα χειριστήρια του πομπού είναι μακριά από τον πιλότο (δηλ. δεν έχει τον πομπό στα χέρια του) το ελικόπτερο θα ανεβεί μόνο του σε ασφαλές ύψος, και στη συνέχεια θα πετάξει πίσω σε μια προκαθορισμένη θέση, (σπίτι του).
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, θα χρειαστούν πολλές δοκιμές πτήσης για να συνηθίσουμε σε όλα αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Σας παραθέτω ένα Βίντεο με ελικόπτερο που διαθέτει το σύστημα SK GPS



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...