Park Fly: Τι είδους είναι αυτά τα μοντέλα, που τα πετάμε, είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται, Τι προσέχουμε.


Τα αερομοντέλα Park Fly είναι ελαφριά αεροπλάνα ή ελικόπτερα που είναι κατάλληλα για πάρκα και μεγάλες πλατείες. Είναι αερομοντέλα που λόγω του βάρους και του όγκου τους είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο ή μήπως δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνονται... !!

Ξεκινάμε με κάποια πολύ βασικά στοιχεία

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ

Πολλοί μοντελιστές αναμφίβολα θα μάθουν να πετούν σε ένα τοπικό πάρκο της γειτονιάς τους (συμβαίνει και αυτό) με ένα ελαφρύ μοντέλο που σας το συστήασανε σαν ακίνδυνο.... Παρά το γεγονός ότι τα μοντέλα αυτά είναι πολύ ελαφριά, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε ανθρώπους και περιουσίες σε μια ...
συντριβή. Όταν επιλέγετε ένα πάρκο ή πλατεία για να πετάξειτε, φροντίστε να κάνετε μια εκτίμηση της καταλληλότητας του χώρου για το μέγεθος του μοντέλου σας, αλλά και της ταχύτητας που αναπτήσει το αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια, όπως ηλεκτρικά καλώδια, αυτοκίνητα, δικτύων ασφαλείας, τα κτίρια και τους φράκτες. Παρά το γεγονός ότι πολλά πάρκα φαίνονται αρκετά μεγάλα με την πρώτη ματιά, μια δεύτερη ματιά θα αποκαλύψει τα εμπόδια, ακατάλληλες συνθήκες πάρκου (όπως προαναφέραμε) κ.λ.π, που το καθιστά ακατάλληλο. Να θυμάστε ότι αν χάσετε τον έλεγχο του μοντέλου σας, η οποία μπορεί να συμβεί κυρίως όταν μαθαίνεται να πετάτε, πολλά από αυτά τα εμπόδια μπορούν να έχουν δυσάρεστες συνέπειες  στο παιχνίδι σε μια σύγκρουση τους. Έάν είστε απο αυτούς που φέρουν ένα νέο μοντέλο, επιλέξτε ένα υπερβολικά μεγάλο χώρο για να δοκιμάσετε το μοντέλο σας άνετα και με ασφάλεια,  μέχρι να είστε άνετα με την απόδοσή σας.
Στη συνέχεια, να γνωρίζετε πολύ καλά την κάθε ανθρώπινη κίνηση που ενδέχετε να υπάρχει εκεί, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το μοντέλο σας. Σε ένα πάρκο, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τα κατοικίδια ζώα τους για ένα τρέξιμο, το οποίο μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα, όπως τα σκυλιά αγαπούν να κυνηγάνε τα μοντέλα αεροπλάνων κ.τ.λ. Με μια ματιά σε κάθε χώρο γύρο σας θα είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι για να γίνει κάποιο ατύχημα. .

ΠΕΤΑΞΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ

Κατά γενικό κανόνα, όταν πάμε σε κάποιο μέρος να πετάξουμε, δεν πηγαίνουμε μονοι. Θα πάμε παρέα προφανώς με κάποιον φίλο μας. Άλλα άτομα που θα βρίσκονται κοντά μας, καλό θα είναι, εκτός απο το αεροπλάνο μας που θα κοιτάνε στο πάρκο να έχουν και τον έλεγχο τριγύρο στο χώρο που πατάμε, θα πρέπει επίσης να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις επίγειες απειλές, όπως τα παιδιά που παίζουν και τρέχουν, τα αυτοκίνητα  που πλησιάζουν, τα παιδιά με τα ποδήλατα, ή ακόμα και άτομα που πλησιάζουν να υποβάλουν ερωτήσεις ή παρατηρήσεις σχετικά με ικανότητες μας, στο πως το πετάμε κ.λ.π.. Ένα καλό δεύτερο μάτι, θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε στις πτήσεις του αεροπλάνου σας, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτρέψει ένα γεγονός, όπως κάποιος σκύλος που θα σας πλησιάσει και θα σας μυρίζει ή ακόμα και με πιο ασχημες διαθέσεις. Αυτό το γεγονός θα έχει άσχημο αποτέλεσμα για το μοντέλο σας, ιδιαίτερα κατά την προσγείωση. Ένα άλλο βασικό που μας παρέχει κάποιος δεύτερος που θα βρίσκετε μαζί μας, είναι η πολίτιμη βοήθεια που θα μας παρέχει στην προετοιμασία της πτήσης μας.!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΑΣ

Σε περίπτωση που είστε αντιμέτωποι με μια επικείμενη σύγκρουση με κάποιο άτομο απο λάθος ή κακό χερισμό, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αποφύγετε τη σύγρουση με κάποιον άνθρωπο και να το αποφύγετε με κάθε κόστος του μοντέλου σας, ακόμα και με την ολική κατασρτοφεί του αεροπλάνου ή ελικοπτέρου. Ξέρω ότι αυτό είναι μια ψηχρή και απογοητευτική δήλωση, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ζημιά η οποία είναι αποδεκτή σε αντάλλαγμα για ένα μοντέλο αεροπλάνου. Αυτό πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε εάν επρόκειτο να χρησιμοποιούμε και να πετάμε RC αεροπλάνα μοντέλα. Αυτή η απειλή μπορεί να ελαχιστοποιηθεί εάν πετάμε σε μέρη που δεν υπάρχουν "παρατηρητές" που θα μας μιλάνε ή θα πλησιάσουν επικίνδυνα το μοντέλο μας όταν αυτό είναι σε λειτουργία.

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗ Ή ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η πιο ασφαλής μέθοδος να μάθει κάποιος να πεταει ειναι να ενταχθεί σε μια Αερολέσχη μοντελισμού, όπου θα μάθει σωστά και με προγραμμα όλα τα μέτρα ασφαλείας και τον σωστό τρόπο εκμάθησης. Άν σας είναι δύσκολο αυτό, υπάρχει και το ιδιέτερο μάθημα απο κάποιον έμπειρο μοντελιστή. Αυτό παρέχει μεγάλη ασφάλεια για το αερομοντέλο αλλά κυρίως για σας και τους γύρο σας (ανθρώπους, σπίτια, κτήρια κ.τ.λ). Οι Έλληνες μοντελιστές καταστηματάρχες μπορούν να βοηθήσουν κατά την  αγορά του τύπου μοντέλου καθώς και στην εκμάθηση του πετάγματος, Υπάρχουν πολλοί που δίνουν κάποιο ραντεβού σε κάποιο μέρος για δωρεάν μαθήματα (έχω προαναφέρει σε άλλη ενότητα). Να θυμάστε: Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια απο κάποιον έμπειρο μοντελιστή, εγώ τουλάχιστον όσους γνωρίζω, είναι όλοι πρόθημοι να βοηθήσουν κάποιον αρχάριο να ξεκινήση σε αυτό το καταπληκτικό χόμπι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ασφαλείας θα πρέπει να είναι ύψιστης σημασίας σε κάθε βήμα της εμπειρίας RC σας. Με έμφαση στην εύρεση ενός δικτυακού τόπου όπου υπάρχουν πολλά Τεχνικά Θέματα Αερομοντελισμού, σας βοηθούν επίσης και στην επιλογή του μοντέλου που ταιριάζει, ανάλλογα τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, Η ασφάλεια και η επιτυχία δεν είναι τυχαία, και η αποφυγή καταστάσεων που θα θέσει εσάς ή άλλους σε κίνδυνο είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Και να θυμάστε ότι η μάθηση είναι διασκέδαση, και η διασκέδαση είναι αυτό το μεγάλο και καταπληκτικό χόμπι .

Καλή επιτυχία και προσοχή...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...